Magboard S-line

Magnesium Oxide Board – Magboard S-line is De eco- bouwplaat voor wanden, vloeren, en plafonds binnen en buiten

Magnesium Oxide Board werd vele jaren geleden ontwikkeld als een goedkoop alternatief voor cement vezelplaat. Bij toeval bleek het een product te zijn met duidelijke betere eigenschappen, zoals brandwerendheid, bestandheid tegen weersinvloeden, sterkte, bestandheid tegen schimmel en meeldauw, flexibiliteit, hechting, watervast en ga zo maar door. Verder zijn de platen zeer licht (de helft van het gewicht van cement vezelplaten platen) en de CO2-bijdrage is de helft van dat van bij beton. Door de toevoeging van kunstvezel matjes ontstaat er een heel sterk materiaal, dat vele toepassingen kent. Voorzijde is glad, achterzijde is wat ruwer. Magnesium Oxide Board werd in 2008 op grote schaal gebruikt in de gebouwen van de Olympische Spelen in Peking, en het werd gebruikt in de wereldberoemde Taipei 101 gebouw dat tot voor kort het hoogste gebouw ter wereld was.

De Magboard S-Line – Magnesium Oxide Board (MgO board) importeren wij direct vanaf de bron. Er komt geen tussenhandel aan te pas. Er wordt op internet ook een hoop Magnesium Oxide Board van een inferieure kwaliteit aangeboden, maar wij leveren een aantoonbare hogere kwaliteit.

Wij leveren rechtstreeks om het betaalbaar en persoonlijk te houden.
Magnesium Oxide Board (MgO board)

Verwerking:

Voor het bewerken van Magboard is er geen speciaal gereedschap nodig. Het is moeiteloos te zagen, boren, nieten, schroeven en te lijmen. Magboard is een non-toxic asbestvrije plaat.

Afwerking:

Magboard is te stucen, tegelen, schilderen en te behangen.

Verwerkingsadvies:

Bij de verwerking van Magboard wordt geadviseerd altijd de persoons- gebonden beschermigsmiddelen te gebruiken.

Eigenschappen Magboard

Vuur

Magboard is een A1 klasse ontbrandbare plaat. Dit is getest met een temperatuur van 800 graden celcius.  EN 13501-1

Water- en vochtbestendig

Magboard is 100% water- en vochtbestendig. Toepasbaar voor binnen en buiten. Magboard producten kunnen risicoloos buiten opgeslagen worden. Het is vormvast ook wanneer het in aanraking komt met water.

Hout

Magboard is in vele gevallen toepasbaar inplaats van hout. Het is eenvoudig te bewerken en op maat te maken (zagen, snijden, boren, schroeven, nieten) met behulp van het gewone bouwgereedschap.

Temperatuur onder 0°

Magboard is geschikt voor temperaturen onder nul tot c.a. -40 graden Celsius. Of het nu vriest of dooit, Magboard behoudt zijn vorm en kwaliteit.

Schimmel

Magboard is niet gevoelig voor schimmel, insecten, zuren, UV en zout, omdat geabsorbeerd water snel verdampt heeft het geen kans om zich aan het materiaal te hechten.

Isolatie

Magboard is geluid isolerend tot c.a. 47 db. En bied dus uitstekende akoestische demping. En het is warmte isolerend tot 0.216 W/m2 Celsius.

Flexibel

De Magboard platen 3 en 5 mm zijn flexibel en buigzaam in nagenoeg elke gewenste vorm. Hierdoor kan met een grote overspanning van het materiaal worden gewerkt. Magboard is ook zeer stootvast.

Lichtgewicht

Magboard is 20-30 % lichter dan vergelijkbare bouwplaten. Hierdoor is Magboard niet alleen makkelijk in gebruik, maar bied ook meer ontwerp vrijheid. Magboard is uitermate geschikt voor lichtgewicht constructies.

Informatie gewicht & afmetingen Magboard:

Verkrijgbare Platen: 1.20 x 2.40 cm

Standaard dikte 9 en 12 mm op voorraad. Andere diktes op aanvraag.

Wanden vanaf 10 mm

Plafons vanaf 5 mm

Vloeren vanaf 12 mm

Daken vanaf 8 mm

Dikte (mm) Gewicht (kg)
3 9.8
5 16.4
6 19.6
8 26.2
9 29.5
10 32.7
12 39.3
15 49.1
18 58.9
20 65.5

Eventuele toepassingen van Magboard in nieuwbouw, verbouw en renovatie.

magboard_toepassingenWoningbouw – Fabrieken – Scheeps en Jachtbouw – Ziekenhuizen – Restaurants – Chaletbouw – Voedingsindustrie – Zwembaden – Winkels – Badkamerrenovatie – Dakrenovatie – Houtskeletbouw – Beveiliging / Safety – Mallenbouw – Stallenbouw

Magboard is  getest door Asacert UK Ldt. en is CE/EN gecertificeerd:

european-norm-logo-3

Onze producten zijn van de hoogste klasse. Wij geven daarom ook garantie op onze producten.

Onze voorraad

De meeste producten zijn direct uit voorraad leverbaar.

Technische gegevens

technisch

Vraag vrijblijvend prijs op

1 + 2 =